Tuesday, March 29, 2011

MQ

"Efter fredagens rapport är MQ åter nere på kursnivåer strax över 24 kronor vilket om helårsprognosen infrias innebär ett p/e-tal på dryga 8. Med fortsatt butiksexpansion bör omsättningen kunna öka med 100 Mkr nästa räkenskapsår och om rörelsemarginalen åter når förra årets nivåer kring 10,8 så faller p/e-talet ned till dryga 7.

Värt att påpeka är också att MQ har som målsättning att dela ut hälften av vinsten per aktie efter skatt vilket på dagens nivå ger en direktavkastning på cirka 6 procent om bolaget når vår prognos för innevarande år.

Värderingen av MQ är fortfarande väldigt låg både absolut och relativt branschkollegorna som ligger på p/e-tal kring 14-15. En brasklapp är dock att värderingen legat kring p/e 8 ända sedan MQ kom till börsen i somras, sannolikt på grund av frågetecken kring MQ:s långsiktiga tillväxt och lönsamhetsnivåer, ett område där bolaget fortfarande har en del att bevisa.
Om man anser att MQ borde värderas till p/e 11 på nästa års resultat så indikerar dagens aktiekurs en väntad vinst per aktie på 2,20 kronor. Justerat för den lägre skuldsättningen i bolaget har MQ tjänat drygt 2,50 kronor de senaste tolv månaderna. Räknar man in en fortsatt butiksexpansion så måste utvecklingen alltså bli rejält negativ för att motivera dagens kurs.

Halvårsrapporten höjer helt klart risken i MQ och prognoserna bygger på att utvecklingen förbättras. Det innevarande kvartalet väger som sagt tungt när det gäller helårsresultatet och en försiktig investerare inväntar den rapporten för att se att bolaget är tillbaka på banan igen.

Vi tycker dock sammantaget att riskpremien i MQ är i saftigaste laget och behåller vår köprekommendation."


Källa placera.nu

No comments:

Post a Comment