Thursday, March 17, 2011

Snåltips #15 - Hyr ut din bil

Låna ut din bil när du inte använder den

Att låna ut eller hyra ut sin bil när man inte använder den är självklart lönsamt, men oorganiserade avtal, skador m.m. så kan det bli en bitter eftersmak.

I Västerås och Norrtälje finns sambilsföreningar och de vill gärna ha efterföljare i hela landet. Bland föreningens medlemmar fastslår man avtalsmodell och har också en liten fond för självriskeliminering om olyckan skulle vara framme.

Genom att detta sker i föreningsform till medlemmar mellan varandra och man prissätter enligt självkostnadsprincip betraktas det inte som tillståndspliktig kommersiell biluthyrning. (kontrollera försäkring, åldergräns speciella villkor)

I väntan på att sambilsföreningar finns bilpooler som ett bra alternativ till att skippa bilen.
I stockholm finns bilpoolen.nu

Bilpoolen erbjuder följande alterbativ till privat personer:

Bilpoolen 400
Det alternativ som kommer närmast den egna bilen. Här betalar du 475 kr i månaden och får därmed 400 fria km per månad.

Bilpoolen Light
Kör du mindre än 250km i månaden då passar kanske light versionen bättre. Här får du en mindre månadskostnad men får inte 400 fria kilometer.

Pay&Go
Alternativet för dig som använder bilen mer sällan och vill ha ett bekymmersfritt alternativ till hyrbilen. Här får du tillgång till en egen bil och betalar endast 59 kr per timme, och då ingår allt, till och med bensin.* Max 10 fakturerade timmar per dygn.

No comments:

Post a Comment