Tuesday, May 10, 2011

Snåltips #40 - En vit vecka varje månad

När man ska ta ett vitt år tänker man kanske inte på ekonomin i första hand. Men om man dricker en viss mängd per vecka kan man räkna ut vad det blir för totalsumma på ett år. Lite kul är det att se vad prislappen egentligen blir. För enkelhetens skull tar man priset på det man dricker i veckan gånger 52.
Om du dricker varje vecka                         Per år
En flaska Campo Viejo rött                             2744 kr
6 Carsberg Elefantöl                                        5424 kr
Absoult Vodka 70 cl                                     12428 kr

Nu blir det andra priser om man åker till Tyskland eller gör eget vin hemma men å andra sidan dricker man förmodligen mer om man har mer hemma och sen tillkommer resekostnaden som inte sällan kombineras med en liten "fest". Å tredje sidan kan man säga att det hemvin jag smakat inte motiverat det lägre priset :-) haha. Utom i ett enda fall faktiskt.

Hembränd sprit funkar men är olagligt och inte så vanligt längre när man får ta in billig sprit utomlands ifrån. Skall man köpa av någon som varit utomlands går priset upp direkt, och är förmodligen också olagligt. Men det är billigare nu än förut i alla fall. Dessutom om man bara jämför med tysklandssprit får man lägga till de gånger man går ut på krogen. Man kan ju inte bara sitta hemma! (Kan man visst säger någon..)
Tysklandssprit 100 kr /vecka + en krogrunda per månad (500 kr) = 11200 kr

Börja med att ta en vit vecka varje månad så minskar din alkoholkostnad med 25 %.

No comments:

Post a Comment